Nieuw ! Tip-Top Videofilm ! Kijk snel bij NIEUWS !
07 maart 2021

Rollen- en Trommelfabriek

Toon alles
De moderne Tip-Top Belting Rollen- en Trommelfabriek draait op volle toeren, zowel voor stukwerk, als voor series voor constructeurs.

Unieke voordelen om je rollen en trommels te laten maken bij Tip-Top Belting :

  • Alles wordt gecoat in de mooie, blauwe kleur. Ook uw eigen kleur/huisstijl is mogelijk.
  • Trommels worden (tenzij voor kleine diameters of op aanvraag), steeds gemaakt met asbevestiging d.m.v. klembus. Als door mechanische redenen, uw as breekt, dan moet alleen de as vervangen worden.
  • In onze fabriek hebben we een afdeling voor warme vulcanisatie met rubber. De trommels kunnen dus af fabriek geleverd worden v.z.v. rubber bekleding en dit d.m.v. warme vulcanisatie. Dat zit uiteraard muurvast.
  • Ook rollen kunnen, tegen een beperkte meerkost, warm gevulcaniseerd worden met rubber. Dit zorgt ervoor dat de rol altijd draait en zo is de kans veel kleiner dat uw band beschadigd wordt. Bovendien is rubber slijtvaster dan staal, de draagrollen gaan dus merkelijk langer mee.
  • Kies voor onze “Defender” extra ring bij uw draagrollen. Dit is een extra rubber ring, die het stof en vocht reeds buiten de rol houdt, voordat de meervoudige labyrinthen en lagerafdichting nog aan hun werk moeten beginnen.
  • Een rol is niet zomaar een rol : er zijn héél véél mogelijkheden om deze te verbeteren en de levensduur exponentieel te laten stijgen. Vraag ons advies.

Klik HIER voor meer informatie !

© TIPTOP BELTING 2023